Włoski miód spadziowy, Solmielato, 300g
Włoski miód spadziowy, Solmielato, 300g

Włoski miód spadziowy, Solmielato, 300g

30,81 zł

MELATA DI BOSCO BIO to organiczny miód produkowany w małych partiach przez pszczelarza Zafferana Etnea na zboczach aktywnego wulkanu Etna, na Sycylii. Jest to miód spadziowy, czyli taki, który nie powstaje z nektaru kwiatów, ale słodkiej cieczy, występującej na szpilkach, liściach i młodych pędach drzew. Miód MELATA DI BOSCO BIO ma aksamitną, gęstą konsystencję i bursztynowy, głęboki kolor. Jego smak określany jest przez smakoszy jako ziemisty, nieco ziołowy, porównywany do smaku melasy. Miód ten doskonale komponuje się z kremowymi serami, takimi jak brie lub serami twardymi. Koniecznie spróbuj smaku spod samego wulkanu!

Produkt dodany do ulubionych

W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.